FLIP – Povećanje kapaciteta i unapređenje proizvodnih tehnologija tvrtke Frozen Food International


Ukupna vrijednost projekta: 54.041.179,86 kn
Ukupni prihvatljivi troškovi: 42.052.686,04 kn
Bespovratna potpora: 14.911.785,67 kn
Razdoblje provedbe: od 06.lipnja 2018. do 06.studenog 2019.
Voditelj projekta: Ivan Cekuš, direktor, ivan@or-le.com

Tvrtka Frozen Food International prepoznatljiva je na tržištu po proizvodnji gotovih lepinja vrhunskog okusa i kvalitete. Misija tvrtke je profilirati se kao vodeći proizvođač lepinja na tržištu EU koji nudi proizvod koji je kvalitetom i svojstvima iznad konkurentnih proizvoda, a kroz ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta te najmodernije i inovativne tehnologije proizvodnje.

Rastuća potražnja na tržištu na koju tvrtka nije mogla odgovoriti zbog maksimiziranih proizvodnih kapaciteta te potreba za učinkovitijim proizvodnim procesom, doveli su do neostvarenih dodatnih prihoda i manje konkurentnosti. To je rezultiralo osmišljavanjem i provedbom aktivnosti s ciljem maksimizacije proizvodnih kapaciteta i tehnološke opremljenosti te jačanja regionalne konkurentnosti tvrtke.

Projekt „FLIP – Povećanje kapaciteta i unapređenje proizvodnih tehnologija tvrtke Frozen Food International“ proveden je uspješno te sukladno Ugovoru o bespovratnim sredstvima potpisanim s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništava i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Sufinanciranjem sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020 ostvareno je ulaganje neophodno za daljnji razvoj tvrtke Frozen Food International. Izgrađena je potpuno nova proizvodno-poslovna zgrada koja se sastoji od postrojenja za proizvodnju i skladištenje pekarskih proizvoda te uredskih i pomoćnih prostorija. Proizvodni prostor opremljen je najsuvremenijim strojevima i opremom za proizvodnju, pakiranje te skladištenje lepinja čime je tvrtka započela implementirati najbolju raspoloživu tehnologiju koja je omogućila automatizaciju i značajno unapređenje proizvodnog procesa. Rezultati projekta ogledaju se u jedinstvenom tehnološkom procesu koji ostvaruje značajno povećanje proizvodnih kapaciteta, rast prihoda od prodaje i izvoza te stvaranje novih radnih mjesta.

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj Internetske stranice isključiva je odgovornost tvrtke Frozen Food International d.o.o.

Postupak nabave

Naziv nabave: Oprema za proizvodnju pečenih lepinja,
Evidencijski broj nabave: 02/2018
Donesena je odluka o poništenju za grupe 1 i 2 koju možete preuzeti ovdje.